زنان افغان؛ مدافع جمهوریت و حامیان صلح پایدار

۱۷ حوت ۱۳۹۹
شعار که زنان افغان آن را برای هشتم مارچ ( روز جهانی زن ) به هدف تحلیل یک قرن (۱۳۰۰) برای قرن (۱۴۰۰) خورشیدی انتخاب کردند.
از هشتم مارچ در تالار خیمه لویه جرگه با اشتراک وزیران، معینان، روسا، وکلای پارلمان و عده ی کثیری از زنان طی محفلی با شکوهی تجلیل بعمل آمد.
حسینه صافی سرپرست وزارت امور زنان که در برنامه یاد شده صحبت میکرد؛ ارزیابی پروسه مذاکرات صلح توسط حکومت جدید امریکا را برای زنان افغان امید وار کننده خوانده افزود:" با بررسی پروسه مذکور عمق مشکلات زنان موشگافی شده و در آن پیشرفت های زنان افغان مورد توجه آنان قرار خواهد گرفت ".
خانم صافی، در سخنانش از جامعه ی جهانی خواستار حفظ دست آورد های فعلی زنان برای انتقال به نسل های بعدی شده گفت:" عده ی بی شماری از زنان افغان که در جریان جنگ ها بی سرپرست شده اند در آینده در اعمار صلح، مارکیت سازی و ملت سازی در کشور باید نقش داشته و نظریات حکومت افغانستان که در مشورت با زنان افغان آماده شده پذیرفته شود".

سرپرست وزارت امور زنان، همچنان اظهار داشت:" بر اساس ارزیابی که در شش ماه گذشته صورت گرفت؛ برخی شاخص های موفقیت بنیادی توسط وزارت امور زنان تهیه شد که شامل اجرائیوی شدن وزارت، ایجاد پُست های معاونین زن در ولایات، ایجاد معینیت توانمندی اقتصادی، ایجاد شورای عالی زنان و برخی موارد مهم دیگر می باشد".
وی با اشاره به روز های محدود برای پایان یافتن قرن حاضر علاوه کرد:" با اختتام قرن حاضر از ۱۳۰۰ به ۱۴۰۰ وزارت امور زنان از تمامی ولایت های کشور پیرامون وضعیت زنان ارزیابی را راه اندازی نمود تا براساس آن وضعیت زنان در قرن حاضر به بررسی گرفته شده و برای قرن بعدی برای تثبیت جایگاه آنان برنامه ریزی صورت گیرد که در گام نخست نتیجه آن، درج نام مادر در تذکره های برقی که همانا هویت زنان است میباشد ".
سرپرست وزارت امور زنان با اشاره به نهادینه سازی وزارت برای زنان گفت:" 20 سال قبل از امروز وزارت امور زنان بنا نهاده شد که در ابتدا این وزارت پالیسی ساز بود و با حمایت های مقام عالی رهبری کشور این وزارت در حال حاضر در کنار پالیسی سازی، صلاحیت اجرائیوی را نیز صاحب شده است و نخستین شاخص برای اثبات آن انتقال بزرگترین برنامه توانمندی سازی زنان از وزارت انکشاف و دهات به این وزارت می باشد".
حسینه صافی، با سپاسگذاری از جامعه جهانی و حمایت آنان از زنان افغان در کنفرانس جینوا گفت:" خواست زنان افغان از جامعه جهانی حمایت از عملی سازی دومین سند چارچوب ملی صلح و انکشاف که همانا اهداف مساوات، برابری و توانمند سازی زنان را دنبال می نماید است."
در ادامه محفل؛ پیام بانوی نخست کشور ذریعه ویدیو به سمع بینندگان و شنوندگان محفل رسانیده شد.
در اخیر، لاله عثمانی فعال حقوق زن از ولایت هرات و میاخان مرد افغان از ولایت پکتیکا که در عرصه تعلیم دخترانش تلاش های زیادی کرده است با اهدای تندیس و کمک های نقدی توسط سرپرست وزرای امور زنان و معارف کشور مورد تقدیر و تشویق قرار گرفتند.
قابل یادآوریست؛ هشتم مارچ روزی که در سال ۱۸۵۷ میلادی، زنان کارگر کارگاه های پارچه بافی و لباس دوزی در نیویورک آمریکا به جاده ها ریختند و خواهان افزایش دستمزد، کاهش ساعات کار و بهبود شرایط نامناسب کار شدند. هرچند این تظاهرات با حمله پولیس و ضرب و شتم زنان برهم خورد، ولی جرقهای بود برای ایجاد بستری برای رسیدن به حقوق برابر زن و مرد.